Pihanperä tekee pihasuunnitelmia uusiin ja vanhoihin pihoihin. Otan suunnitelmissa aina huomioon pihan ympäristöystävällisen hoidon, ja teen suunnitelmat sitä silmällä pitäen, että piha on myös ekologisesti kestävällä tavalla rakennettu.

Pihasuunnitelma sisältää suunnitelmapiirroksen sekä kasvi- ja materiaaluettelon. Suunnitelmaan voi liittää myös työohjeita, kustannusarvion ja hoito-ohjeet sekä pihan yleishoitoon että kasvilajien tarkkuudella.

Luonnostasoisessa suunnitelmassa on pihan yleisilme ja kasviryhmien paikat, mutta ei tarkkoja istutussuunnitelmia.

Osasuunnitelma on pihan osa-alueen suunnitelma, esimerkiksi etupiha tai ratkaisu ongelma-alueeseen.

Istutussuunnitelma perennapenkistä tai istutusryhmästä sisältää suunnitelmapiirustuksen ja kasviluettelon, voi sisältää myös materiaaliluettelon.

Neuvontakäynnillä käydään läpi pihaa ja toiveita. Käynnin jälkeen saa sähköpostipalautteen käsitellyistä aiheista. Ei sisällä varsinaista kasviluetteloa, suunnitelma- tai istutuspiirroksia tai työohjeita.

Neuvontaa myös hyötykasveista.

Maatiloille myös koko maatilakeskuksen kokonaissuunnitelmia, jotka sisältävät erikseen pihasuunnitelman ja tarvittavia istutussuunnitelmia. Maatilakeskuksten suunnitelmissa otetaan huomioon muun muassa työkoneiden liikkuminen ja tuotantoeläinten aiheuttamat erityisvaatimukset.

 


Jaa tämä sivu